srijeda, 13. srpnja 2016.
Kombinacija jogurta i malinha ovim kolačima daje posebnu svježinu. Lagani su za probavu pa su odličan izbor za ljetne dane.
Sastojci:
1 i 1⁄2 šalica brašna
šalica šećera
šalica jogurta
1⁄2 šalice ulja
1⁄2 vrećice praška za pecivo
limunova korica
125 g malina
Priprema:
Korak 1: Pjenasto izmiješajte žumanjke sa šećerom. U drugoj zdjeli istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka. Zatim dodajte jogurt, ulje, brašno s praškom za pecivo i naribanu koricu limuna.
Korak 2: Sve izmiješajte i na kraju kuhačom lagano umiješajte tučeni snijeg. Zagrijte pećnicu na 200° C.
Korak 3: Premažite lim za pečenje maslacem i pospite brašnom. Izlijte smjesu, posložite po vrhu maline i pecite oko 25 minuta.
Savjet: Skuhajte sirup od šalice šećera i dvije šalice vode. Želatinu potopite s 2 žlice vode, ostavite da nabubri i rastopite na laganoj vatri. Maknite sirup s vatre, umiješajte želatinu i propasirane maline te prelijte po kolaču.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar