srijeda, 13. srpnja 2016.

Recepti za domaći sladoled: Od jogurta, banana, meda, bobica



Nema ništa bolje za vrijeme ljetnih vrućina od domaćeg sladoleda koji vam je na dohvat ruke. Ovdje su četiri recepta za sladolede koji vrlo ukusni i zdravi

Voćni sladoled od grčkog jogurta 

Sastojci:

500 g zamrznutog bobičastog voća
250 g hladnoga grčkog jogurta
malo limunova soka
oko 2 žlice meda
Priprema: Sastojke miksajte dok ne dobijete kremastu smjesu. Umjesto bobičastog voća možete koristiti breskve, dinju, ananas ili kivi, koji prethodno očistite i zamrznite. 

Sladoled na dijeti

Odlična baza za zdravi domaći sladoled su banane - što su zrelije, sladoled je slađi. Narežite ih na ploške i zamrznite. Izmiksajte ih s bademovim mlijekom, maslacem od kikirikija ili zamrznutim voćem te dodajte vaniliju ili cimet. Stavite u zamrzivač na desetak minuta i poslužite s omiljenim preljevom. 

Sladoled od limete i borovnica 

Sastojci:


2 šalice borovnica
2 šalice soka od borovnica
4-5 žlica šećera u prahu
4 žlice likera od borovnice
po 4 žlice jogurta i soka od limete
prstohvat sol
Priprema: Pomiješajte borovnice, sok i šećer te prokuhajte, prema potrebi procijedite i ohladite. Dodajte ostale sastojke i izmiksajte. Ulijte u kalupe i zamrznite.

Ledeni desert od avokada i meda 

Sastojci:

2 veća avokada
60 ml vrhnja
60 ml meda
Priprema: Avokado očistite te ga usitnite vilicom. Dodajte vrhnje i med. Sve dobro usitnite u blenderu ili štapnim mikserom i zamrznite. Svakih pola sata ga zgnječite vilicom kako biste razbili komadiće leda. 

Nema komentara:

Objavi komentar