utorak, 2. kolovoza 2016.

Sarma u kiselom kupusu





Sarma u kiselom kupusu
400g
mljevene junetine
300g
riže
1000g
listova od kiselog kupusa
jedna
glavica luka crvenog
malo
bibera
malo
soli
jedno
jaje
50ml
ulja
malo
maslaca
malo
crvene paprike slatke
300ml
kajmaka ili pavlake



Pripremite listove kupusa za sarmu. Sameljite meso i crveni luk, začinite, dodajte rižu i 50 ml ulja...

        Način pripreme

Pripremite listove kupusa za sarmu. Sameljite meso i crveni luk, dodajte rižu, so, biber, jaje i 50ml ulja. Dobro izmjesajte.

Sa tom smjesom punite listove kupusa i motajte ih u sarme. Poredajte u šerpu. Prekrite tanjirom da sarma ne bi plivala na povrsini.

Kuhajte lagano nekoliko sati. Ako je potrebno, dodajte u toku kuhanja jos vode. Kada je sarma skuhana, prije služenja rastopite maslac i začinite sarmu.
Prelijte kajmakom.

Izvor: Bosanskikuhar.ba

Nema komentara:

Objavi komentar