nedjelja, 18. rujna 2016.

LJEŠNJAK ŠNITE





SASTOJCI
Biskvit
• 8 bjelanjaka
• 6 žlice šećera
• 2 žlice kakao
• 20 dag lješnjaka (pola mljevenih,pola grubo sjeckanih)



Krema
• 1/2 l mlijeka
• 7 žlica šećera
• 8 žumanjaka
• 2 žlice brašna
• 1/2 l slatkog vrhnja
• 1 vrećica želatine
• 1 vanilin šećer.



PRIRPEMA
Za biskvit u čvrst snijeg od bjelanjaka dodati šećer, pa još dobro umutiti.
Zatim dodati kakao a na kraju lješnjake, pa samo blago izmješati.
Lim od pećnice obložiti aluminijskom folijom, podmazati je i posuti brašnom pa izliti smjesu.
Peći na laganoj temepraturi.
Pečen i ohlađen biskvit prerezati uzduž na 3 djela da se dobiju 3 iste trake.

Za kremu od mlijeka odvojit koliko je dovoljno da se umute brašno i žumanjci.
Preostalo mlijeko,šećer i vanilin šećer staviti kuhati pa u kipuće mlijeko dodati smjesu od žumanjaka.
Kuhati par minuta stalno mješajući dok se zgusne.
U ohlađenu kremu dodati tučeno vrhnje i želatinu pripremljenu prema uputama.
Kremom premazivati kore, pa i sa strane premazati kremom, ukrasiti po želji.
Dobro ohladiti.

POSLUZIVANJE
Umjesto lješnjaka možete staviti bademe ili orahe,po želji!!!
Slika nije baš nešto ali jedva sam uspjela i ovo uhvatiti :))))))))))

Nema komentara:

Objavi komentar