subota, 24. rujna 2016.

Trikovi koji će pomoći da vaš jesenji stil izgleda SKUPO!



Imate ograničen budžet, a želite dobar jesenji autfit? Na pravom ste mestu!


Iz godine u godinu modnih trendova je sve više, ali novca kojim raspolažemo nažalost ne. Verovatno ste i same shvatile do sada da je verno praćenje modnih trendova jako skup sport, a menjanje garderobe svake sezone niti je realistično, niti je praktično, niti je jeftino.

No neka vam ograničeni budžet ne postane prepreka u tome da uvek izgledate moderno. Potrebno je samo da znate nekoliko trikova kako biste u svakom trenu bile apsolutne kraljice stila.

# Najvažniji su osnovni komadi
U svakom ormaru mora da se nađe nekoliko klasičnih komada koji čine bazu svake kombinacije za kojom se ljudi okreću. Važno je da su neutralnih boja, dobrog kroja i veoma udobni. Napravite listu onog što vam nedostaje, a potom obiđite high street prodavnice. Neutralni komadi su topovi bez rukava, majice s krakim i dugim rukavima te košulje.

Internet je prava riznica bazičnih komada, pa na raznim onlajn šopovima možete kupiti set majica bez rukava u beloj, crnoj i bež boji za sitan novac. Kad je reč o cipelama, idealno bi bilo kad bi imali cipele koje možete nositi na posao (profesionalne i crne), patike, sandale i par elegantnih cipela za elegantnije kombinacije.



# Posetite autlete
Iako su bazični komadi bitni, budimo realni, oni nisu najzabavnija odeća na svetu. Odeća koja je u skladu s poslednjim trendovima najčešće ima i etiketu s povećom cenom pa je dobro štedeti na bazičnim komadima koliko je god moguće. Zato su tu autlet prodavnie.

Odeća u njima često je ona iz prošle sezone koja nije toliko demode, a njen plus je što vam neće isprazniti novčanik. Ipak, imajte na umu da nije svaka kupovina u autletu pogodak i bacite oko na svaki komad odeće kako ne biste kupili nešto s rupama ili mrljama. Osim toga, obvezno u prodavnici isprobajte sve što planirate da kupite, jer outleti često ne vraćaj robe koja vam ne odgovara.



# Obiđite seknd hend prodavice
Iako traženje idealnog komada u seknd hend prodavnicama može biti neverovatno zamorno, u njima se znaju da se nađu neka skrivena blaga. Stara odeća često je kvalitetnija od današnje, a ono što jednom smeta po ormaru, drugome može biti pravo malo blago. Dogodi se čak da u takve prodavnice zalutaju dizajnerski komadi koji se onda prodaju po smešnim cenama.

Pre nego što krenete u seknd hend prodavnice, naoružajte se strpljenjem, a pre kupovine razmislite kako biste taj komad kombinovali s onima koje već imate. Ako je odgovor nikako - ostavite to u prodavnici.



# Razmislite kako da iskoristite ono što već imate
Najbolji način da izgradite zavidnu garderobu jeste da počnete ceniti ono što već imate. Šta biste nosili? Šta možete da iskombinujete? Da li ima neki sezonski komadi koje ne možete nositi tokom cele godine?

Svaka bluza i svake pantalone koje imate mogu postati deo savršene kombinacije pa malo eksperimentišite. Komadi neutralnih boja mogu ići uz druge neutralne komade ili pak uz one življih boja. Slojevito odevanje dodaje dimenziju vašim autfitima, a modni dodaci mogu osvežiti kombinaciju koju ste već nosili.



Izvor: index.hr

Nema komentara:

Objavi komentar