petak, 23. rujna 2016.

Vežbe uz koje će masne naslage sa unutrašnje strane bedara postati prošlost



Mnogim ženama unutrašnjja strana bedara predstavlja “problem” i žele ga promeniti na sve moguće načine. Međutim, to i nije toliko lako ako radiš vežbe koje nisu delotvorne baš za taj dio tela. Donosimo vežbe uz koje ćeš u najkraćem mogućem roku tonirati mišiće nogu i rešiti problem s viškom masnog tkiva na unutrašnjoj strani bedara.



Čučanj s prekriženim rukama

Ova vežba omogućuje jedinstveni trening za donji deo tela, oblikuje stražnjicu i prepone iz svakog kuta.

Kako izvoditi vežbu: Stani u stav s raširenim nogama, tako da budu šire od ramena, a ruke opusti sa strane. Čučni što je više moguće na levu stranu, istovremeno okrećući desno stopalo prema gore i ispravljajući desnu nogu (desna noga ostaje u tom položaju, dok se torzo polako naginje prema napred radi ravnoteže). Ispruži ruke ispred sebe, iz ramena. Vrati se u početnu poziciju i napravi isto s druge strane – za jedno ponavljanje. Napravi po 2 do 4 seta od 8 do 12 ponavljanja.

Skakanje u krst (Criss Cross Jumping Jacks)

Ovaj pokret efektno utiče na mišiće s unutarnje strane bedara, dok se istovremeno vežba i celo telo i povećava puls.

Kako izvoditi vežbu: Stani sa skupljenim nogama i udahni duboko. Kako izdišeš, skači s raširenim nogama, a ruke prekriži iznad glave. Zatim skupi noge (u skoku) i prekriži ih kao škarice – leva noga ispred desne, dok desna ide preko leve u visini prsa. Brzo ponavljaj vežbu, menjajući strane svaki put. Radi vežbu između 30 i 45 sekundi.

Vežba pomoću lopte

S ovom vežbom ti neće trebati puno vremena da oblikuješ noge, a pogotovo unutrašnji deo bedara.

Kako izvoditi vežbu: Stani malo dalje od stolice (izmerite uz pomoć ruke) i držite se za nju uz pomoć desne ruke. Razmakni noge u širini bokova, a stopala drži ravno. Stavi malu mekanu loptu (ili jastuk slične veličine između prepona. S levom rukom na boku, podigni petu i balansiraj na jagodicama nožnih prstiju. Savijaj kolena i spusti se malo, kao da ideš u čučanj. Stisni preponama loptu, drži leđa uspravno i stegni trbuh. Ponovi vežbu 30 puta.

Tri vežbe za oblikovanje unutrašnje strane bedara.






Izvor: zenskikutak.rs

Nema komentara:

Objavi komentar