četvrtak, 8. prosinca 2016.
Cijela kuća miriše dok ih pečete najukusniji medenjaci
SASTOJCI:
(mjera je čaša od 2 dl)
– 1,5 čaša brašna
– 1 čaša šećera
– 1,5 čaša mlijeka
– 3 žlice ulja
– 5 žlica pekmeza od marelice
– 1 žlica sode bikarbone
– 1 žlica Tradicionalnih dodataka za medenjake Dr. Oetker
Za premaz
– 5 žlica pekmeza od marelice + 10 dkg naribane čokolade za kuhanje
Za glazuru
– 15 dkg tamne čokolade + 3 žlice ulja
PRIPREMA
Pomiješati u posudi sve suhe sastojke pa postepeno uz miksanje uliti mlijeko, ulje i pekmez. Dobivenu biskvitnu smjesu koja bi trebala prilično rijetka izliti u mjernu posudu radi lakšeg odvajanja na dva jednaka dijela.
Trebali biste dobiti cca. 8 dl smjese.
U namašćen i pobrašnjen lim izliti polovicu smjese pa peći u pećnici na 175°C 15 minuta. Izvaditi iz pećnice pa odmah pažljivo premazati pekmezom i posipati ravnomjerno naribanom čokoladom.
Izliti po tome drugi dio smjese pa vratiti u pećnicu i nastaviti peći još 30 min.
Pečeni kolač prohladiti, rezati kalupićem u obliku srca, umakati u čokoladnu glazuru i pustiti da se stvrdne. Ostatke nakon rezanja srca iskoristite tako da ih natrgate na sitne komadiće, polijete sa dvije žlice ruma pa radite male kuglice vlažnim rukama, uvaljate ih u čokoladu i po želji ukrasite.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar