utorak, 27. prosinca 2016.
Sastojci:
6 bjelanaca
250 g šećera
100 g mljevenih oraha
150 g sjeckanih oraha
250 g sjeckanih datula/urmi
Glazura:
6 žumanaca
1 dcl jake crne kave
100 g čokolade za kuhanje
200 g maslaca i
100 g šećera u prahu
Pripremma:
Umutiti bjelanca pa dodavati šećer u dobro umućena bjelanca lagano žlicom ili špatulom umiješati orahe i datule.
Sve izliti u lim obložen papirom za pečenje dim. 33x30 cm i peći u pećnici zagrijanoj na 170°C 35-40 minuta. ohladiti pa izrezati u tri trake
Zatim na pari miješati žumanca, kavu i čokoldu. Kada se zgusne skinuti i ohladiti.Posebno umutiti maslac sa šećerom u prahu
pomiješati maslac s ohlađenim kremom i filovati tortu:sastavljati trake s filom između njih i namazati je istim filom odozgo i okolo.
Ukrasiti po želji, ohladiti dobro te poslužiti.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar