Kupus je veoma zdrav i trebali biste ga što više jesti, a pogotovo kiseli kupus. Dobar je izvor vlakana, te je dobar za crijeva i liječenje zatvora, smanjenje grčeva i nadutosti.
Kiseli kupus je bogat vitaminom C i željezom i povećava našu energiju. Odličan je u borbi protiv umora, glavobolje i anemije, te jača imuni sistem, piše “Megagiga“… Bogatstvo vitaminom K mu daje i preventivno dejstvo kod osteoporoze. Osim toga, kiseli kupus sadrži i vitamin A koji jača vid i dobar je za kožu.
Kiseli kupus je veoma dobar i za srce jer ga jača, a sprječava razna srčana oboljenja. Posjeduje i antioksidanse koji sprječavaju upale, a ti antioksidansi su efikasni jer uništavaju čak i ćelije raka. Kiseli kupus je prevencija i za rak.
Zbog ovih razloga biste trebali konzumirati kiseli kupus.
Nema komentara:
Objavi komentar