srijeda, 7. prosinca 2016.

AKO NISTE SPREMALI KROMPIR NA OVAJ NAČIN VRIJEME JE…



 
Sastojci
1 kg krumpira
5-6 jaja
1-2 para domaćih kobasica
2 žlice ulje za prženje

5 dl kiselog vrhnja
Vegeta, sol i papar

Priprema
1.
Obzirom da je riječ o krumpiru pogledajte i kako izgleda početak rasta ove gomoljaste biljke, snimljen u mojem vrtu, danas treći dan nakon nicanja iz zemlje.
2.
Skuhati krumpir u vodi ( ja kuham bez soli ), oguliti i narezati na ploške. Skuhati jaja, oljuštiti ih i narezati na kolute. Skuhati jaja, oljuštiti ih i narezati na kolute

U nauljenu posudu za pečenje poslagati pola narezanog krumpira i posoliti ga.
3.
Na krumpir poslagati narezana jaja……
4.
….a zatim kobasice.
5.
Na kraju sve pokriti preostalim krumpirom, posipati Vegetom, popapriti i posoliti…..
6.
……pa preliti kiselim vrhnjem.
7.

  Zapeći u pećnici na temperaturi 0d 180° C 20 do 30 minuta dok sve lijepo ne zarumeni.

Nema komentara:

Objavi komentar