četvrtak, 22. prosinca 2016.
Sastojci
TAMNI NADJEV:
300 g mljevenog keksa
250 ml mlijeka
100 g šećera u prahu
2 supene kašike kakaa
1 jaje
BIJELI NADJEV:
250 g margarina
200 g kokosovog brašna
150 g šećera u prahu
I JOŠ:
3 banane
1 supena kašika soka od limuna
Priprema
1.
U posudi izmiješati mljeveni keks, šećer u prahu i kakao.
2.
Dodati mlijeko i jaje koje smo umutili viljuškom, te izmiješati da se dobije kompaktna smjesa.
3.
U drugoj posudi dobro izmiješati margarin sobne temperature sa šećerom u prahu.
4.
Postepeno dodavati kokosovo brašno i miješati da se sve fino poveže.
5.
Na veći komad prozirne folije istresti tamni nadjev, pokriti drugim komadom folije, pa ga oklagijom stanjiti u pravougaonu koru.
6.
Skinuti foliju s jedne strane, pa na rastanjeni tamni nadjev istresti bijeli nadjev. Opet pokriti folijom i oklagijom stanjiti da se nadjevi spoje.
7.
Banane oguliti i premazati ih limunovim sokom.
8
Skinuti foliju sa bijelog nadjeva, po sredini poredati banane, pa zarolati.
Rolat staviti na hlađenje zajedno sa folijom koja je bila sa donje strane.
NAPOMENA:
Ne dozvolite da vas odbije količina margarina. Kad se rolat ohladi, biće krasan, kremast i mirisan, a margarin se uopšte neće osjetiti.
Izvor:coolinarka
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar