četvrtak, 22. prosinca 2016.
Sastojci:
– 14 komada bilog kog keksa
– 25 grama kikirikija (neslanog)
– 200 grama Nutele (ili nekog krema po ukusu)
– 200 grama čokolade za kuvanje
– 25 grama maslaca
Priprema:
Izblendajte keks dok ne postane prah, pa ga zatim tako iručite u dublji sud. Zatim, dodajte kikiriki i nutelu.
Kada sve to promešate, počnite da pravite kuglice (željene veličine) i stavite ih na papir za pečenje. Stavite ih u frižider da se stegnu na sat vremena.
S druge strane, izlomite čokoladu, stavite je u staklenu činiju i ubacite je u mikrotalasnu na 30 sekundi. Izvadite je, promešajte, pa ponovo vratite u miktotalasnu na 30 sekundi.
Kada se čoklada dovoljno istopila, dodajte joj maslac i lepo promešajte.
Kuglice, koje ste prethodno oblikovali i ohladili, pažljivo ubacujte u istopljenu čokoladu, a zatim ih ponovo stavite na papir za pečenje.
Nakon toga, ponovo ih stavite u frižider 30 minuta do sat vremena.
Ovaj slatkiš je toliko jednostavan za pravljenje, a ukus je neponovljiv.
Izvor: dobraideja.info
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar