četvrtak, 22. prosinca 2016.
2 dl mlijeka
2 dl jogurta
2 jušne žlice mekog brašna
4 žlice ribanog parmezana
po potrebi ulje, maslac, papar, sol i peršin
Priprema
Mljeveno meso s povrćem u bijelom umaku
1.
Krumpire i mrkvu očistiti, izrezati na kockice (kao za francusku salatu), te skuhati u slanoj vodi.
2.
Poriluk dobro oprati pod tekućom vodom, izrezati sitno i bijeli dio kao i zeleni (do granice dok je svježe zelen) i popržiti na malo ulja. Kad je poriluk omekšao, dodati mljeveno meso i pržiti nepokriveno dok sva voda ne ispari. Posoliti i popapriti.
3.
Na maslacu popržiti brašno, doliti mlijeko i žustro miješati da se ne stvore grudice. Čim smjesa zagusti, skloniti s vatre, umiješati jogurt, posoliti i popapriti.
4.
U vatrostalnu posudu ( ili po želji neku drugu koja može u pećnicu) staviti ocijeđene krumpire i mrkvu, dodati meso s porilukom te sve preliti bijelim umakom. Dobro promiješati, na vrh staviti nekoliko komadića maslaca, posipati isjeckanim peršinom i ribanim parmezanom.
5.
Zapeći u prethodno ugrijanoj pećnici nekih 15-tak minuta da jelo dobije koricu.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar