nedjelja, 13. studenoga 2016.
Sastojci
tijesto;
32,5 dag brašna
10 dag šećera
1 jaje
20 dag margarina
malo soli
nadjev;
10 dag grožđica
3 v.ž ruma
oko 1,5 kg jabuka
sok od limuna
2 pudinga od vanilije prašak
7,5 dcl slatkoga vrhnja
1 vanilin šećer
12,5 dag šećera
žutanjak za premazivanje
Priprema
1.
Od sastojaka za tijeso ;brašna,šećera ,jajeta i margarina te malo soli zamijesi tijesto pa ga stavite na 1 sat u frižider da miruje.
2.
Jabuke oguliti,narezati na polovine(ja sam ih i na četvrtine)Poškropiti ih sa sokom od limuna.Grožđice namočiti u rumu.Tijesto podijeli na pola pa ga razvaljaj i stavi u tepsiju(kalupa 25+32 cm).Po tijestu rasporedi jabuke jednu do druge i grožđice.
3.
Prašak za pudinge pomiješaj sa šećerom i 1,5 dcl slatkoga vrhnja pa ukuhaj u ostatak vrelog slatkoga vrhnja.Još vrući puding prelij preko jabuka.Poravnaj žlicom.Jabuke moraju biti manje inače neće biti dovoljno kreme od pudinga(tj,jabuke će ostati u zraku)Ako se kuha npr,1 litra slatkoga vrhnja sa 3 pudinge kolač ispadne malo viši,i puno ljepši.
4.
Drugi dio tijesta razvaljaj i prekrij kolač,pritisnuti rubove tijesta.Peći na 200 stupnjeva do sat i pol vremena.
5.
Petnaest minuta prije kraja pečenja izvadi kolač i premaži ga razmućenim žumanjkom i ispeci do kraja.
6.
Kad se ohladi,posipaj šećerom u prahu i reži kocke pa posluži.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar