nedjelja, 13. studenoga 2016.

PIZZA KAO IZ KRUŠNE PEĆI I JOŠ BOLJA SA POSEBNIM SASTOJKOM U TIJESTU




Ovaj recept nije nešto novo u smislu izrade tijesta i slično, već u načinu pečenja. Originalna ideja je iz emisije Jamie Olivera, ali on je pizzu pekao na aluminijskoj foliji koja se meni znala zalijepiti.
Sastojci
Tijesto:
600 gr mekoga brašna
1,5 dl mlijeka
1,6 dl vode
40 gr svježega kvasca
3 jušne žlice maslinova ulja
1 jušna žlica šećera

1 čajna žličica soli
malo maslaca
Umak:
domaći umak za pizzu
ili kupovni prema želji
Nadjev:
sve što volite – šunka, sir gauda, mozzarella, preprženi svježi šampinjoni, narezane masline, origano

Priprema
1.
Pripremite kvasac (brašno, vodu i mlijeko oduzmite od ukupne količine), umiješajte ga s ostalim sastojcima i umijesite fino meko tijesto. Prekrijte čistom krpom i ostavite na toplome mjestu neka se diže.
Za to vrijeme naribajte sir i šunku, narežite masline te prepržite narezane šampinjone.
Nadošlo tijesto nauljenim rukama podijelite na četiri kugle i prekrijte krpom

Na tanjure za pizzu stavite papir za pečenje i preko njega rukama “rastegnite” tijesto (ovo je samo zbog oblika)
Dok rastežete tijesto za drugu, treću i četvrtu pizzu, prva će se opet malo “podignuti”, a za to vrijeme upalite pećnicu neka se zagrije na najveću temperaturu (moja je max. 250ºC).
Na tijesto stavite umak za pizzu, sir (Gauda), šunku, šampinjone, narezane masline, mozzarellu i origano
Papir za pečenje malo podignite i sa sve četiri strane napravite “čvor”, prebacite na rešetku i stavite na najnižu razinu za pečenje.
Pizzu pecite od 6 – 10 minuta (ovisno o pećnici).

Nema komentara:

Objavi komentar