![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhRS0lXqj7tX66h40jniJBgSR4_AoG_EFmyRT2qclFR-sR7L37DeV8GzREYald7zjrbKL453v7JzXUsvLxBe5_mKK45DhM60hURdUguNBxf_FcTzeL5s0GQ_uIf-tXk2HD5mfUdHwksJ_w0/s400/gnocchi-alla-romana-eca97ef35c359df6bb7e60a6dc15fef2_view_l.jpg)
Recept je iz jedne stare talijanske kuharice , a ja sam ga danas prvi puta isprobala…..a sigurno ne i zadnji;)
Sastojci
400ml mlijeka
400ml vode
125g maslaca
250g griza
Sastojci
400ml mlijeka
400ml vode
125g maslaca
250g griza
100g sitno naribanog parmezana
2 zutanjka
sol, papar, muskatni orascic
Priprema
Mlijeko, vodu i polovicu maslaca stavite na vatru i pustite da zakuha. Kada zakuha polako dodajte griz uz neprestano mijesanje. Na sasvim laganoj vatri pustite oko 25min i povremeno promjesajte.
2 zutanjka
sol, papar, muskatni orascic
Priprema
Mlijeko, vodu i polovicu maslaca stavite na vatru i pustite da zakuha. Kada zakuha polako dodajte griz uz neprestano mijesanje. Na sasvim laganoj vatri pustite oko 25min i povremeno promjesajte.
Nakon 25min stavite u drugu posudu ( jer vam se u ovoj prvoj na dnu stvori korica i kada dodajete ostale sastojke i mijesate, struzete to sa dna posude, a to ne treba biti…zato druga posuda) i dodajte trecinu parmezana i dva zutanjka i ostale zacine po zelji.
Dobro promijesajte i uz pomoc dvije zlice radite gnocche ( ustvari izgledaju kao noklice za juhu ) i stavljajte u podmazanu vatrostalnu posudu.
Posipajte ostatkom parmezana i ostatkom maslaca ( rastopite ga).
Stavite u pecnicu na 200° oko 20 min….dok se lijepo ne zapeku
Dobro promijesajte i uz pomoc dvije zlice radite gnocche ( ustvari izgledaju kao noklice za juhu ) i stavljajte u podmazanu vatrostalnu posudu.
Posipajte ostatkom parmezana i ostatkom maslaca ( rastopite ga).
Stavite u pecnicu na 200° oko 20 min….dok se lijepo ne zapeku
Nema komentara:
Objavi komentar