ponedjeljak, 21. studenoga 2016.

ŠPAGETI BEŠAMEL – OMILJENE U MOJOJ KUĆI! OVO SU ZA MENE NAJBOLJE SPAGETE I INACE SU NAM NAJOMILJENIJE U KUCI. NA MOLBU NEKIH CURA OBJAVLJUJEM RECEPTIC




SASTOJCI
500g Tjestenine Spaghetti Podravka
200g slaninice ili barene sunke
700ml mleka
6 kasika brasna
100g topivog sira

1 kasikica soli
1 kasikica vegete
bosiljak,origano,timjan(po ukusu)
1 kisela pavlaka

PRIPREMA
U kljucalu vodu staviti malo soli i ulja i ubaciti spagete.Ako zelite da budu malo tvrdje AL DENTE, da se osete pod zubima,onda odmah iskljuciti vatru i sacekati oko 8 minuta,a ako volite mekse onda kuvati duze.Nakon sto ih procedite,ne ispirati sa vodom,dodati malo maslinovog ulja i promesati.

Iseckati sitno slaninicu i staviti u serpicu da se przi.Naliti 600ml mleka,a u ostatak razmutiti brasno.
U serpicu sa slaninicom i mlekom dodati zacine i promesati,kada prokuva,skloniti sa vatre i lagano uliti brasno sa mlekom,svo vreme mesajuci…vrattiti na sporet i mesati dok se ne zgusne.
Kada se umak zgusnuo,izrendati sir i promesati,a potom dodati pavlaku i opet promesati.
Sluziti toplo 🙂
Ja po nekad umak izmesam sa spagetama,a po nekad posenbo sipam spagete na tanjir,pa tek onda preko njih umak 🙂
Prijatnooo 🙂

Nema komentara:

Objavi komentar