nedjelja, 13. studenoga 2016.

RECEPT DANA: SAVRŠENE HURMAŠICA SVIMA USPIJEVAJU



Obožavam ovaj recept jer hurmašice svaki put ispadnu savršene.
Sastojci
350 gr putera
3 kašike šećera
3 kašike jogurta

1 jaje
brašno po potrebi
Agda
1l vode
800 gr šećera
par kapi limuna

Način pripreme
Puter sobne temperature umutite mikseorm.
Dodajte jaje, šećer i jogurt i dobro umutiti.
Dodajite malo po malo brašna dok ne dobijete tvrđe tijesto.

Rukama oblikujte hurmašice i redajte u tepsiju.
Pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni 20-ak minuta.
Vodu i šećer prokuhajte i kuhajte 10-ak minuta.
Prelijte preko hurmašica, ostavite da se ohladi pa ostavite u frižideru da se ohlade

Nema komentara:

Objavi komentar