četvrtak, 17. studenoga 2016.

KREMASTI KOLAČ 5+5 SVEGA IDE PO POLA A NE PEČE SE 100% KREMASTO




Sastojci
Podloga od keksa: inegralni keksi od sezama
integralni dvopek
2 žlice džema (okus po želji)
200 gr margarina, ušećereni kikiriki ili bademi
KREMA: 1 slatki sir za deserte sa okusom vanilije(Lidl)
1 mascarpone

1 vrhnje za šlag
1 čokolada milka oreo
1 bijela čokolada
karamel: 3 žlice šećera
5 dag margarina
1 dcl slatkog vrhnja za šlag

Priprema
1.
Usitniti kekse i dvopek,otopiti margarin,pomješati dvopek i kekse,dodati cimet,2 žlice džema,i otopljeni margarin
2.
u kalup za tortu na dno utapkati podlogu od keksa.Na kekse posipati ušećereni kikiriki,ili bademe i staviti malo karamele..
3.
Mascarpone i slatki sir zajedno pomješati.Posebno napraviti čvrsti šlag te dodati u kremu od sira 3-4 žlice
4.

kremu od sira podjeliti na dva dijela,u jedan dio staviti otopljenu čokoladu Milka oreo,u drugu bijelu čokoladu
5.
na podlogu od keksa staviti prvo kremu od bijele čokolade,na to posipati malo usitnjenih keksa od sezama i karamelu,zatim staviti kremu od oreo čoklade
6.
ukrasiti po želji…ja sam ukrasila vafl keksima i šlagom.Na kremi je otopljena bijela čokolada u slatkom vrhnju
Posluživanje
poslužiti dobro ohlađenu tortu…najbolje raditi dan ranije da odstoji preko noći u frižideru..

Nema komentara:

Objavi komentar