Sastojci
potrebno je
350 g starog hljeba
150-200 g suvomesnatih proizvoda, ili barenih po izboru, šunka, slanina
6 kom jaja
2,5 dl mlijeka
potrebno je
350 g starog hljeba
150-200 g suvomesnatih proizvoda, ili barenih po izboru, šunka, slanina
6 kom jaja
2,5 dl mlijeka
200 g tvrdog sira
1/2 kašičice soli
na vrh noža Crni papar mljeveni Podravka (biber)
1/2 kašičice soli
na vrh noža Crni papar mljeveni Podravka (biber)
Priprema
1.
Suhomesnate proizvode isjeći na tanke listiće, (odvojiti 2-3 kašike za posuti preko) staviti u zagrijanu suvu tavu i pržiti da dobiju blago žućkastu boju, odvojiti od masnoće i staviti na salvetu da upije masnoću
2.
1.
Suhomesnate proizvode isjeći na tanke listiće, (odvojiti 2-3 kašike za posuti preko) staviti u zagrijanu suvu tavu i pržiti da dobiju blago žućkastu boju, odvojiti od masnoće i staviti na salvetu da upije masnoću
2.
Hljeb isjeći na kockice 2×2 cm, jaja umutiti, dodati mlijeko, so i biber i još malo umutiti
3.
Izmiješati hljeb, suhomesnate i rendani sir, prebaciti u veću kesu za zamrzivač, preliti umućenim jajima i mlijekom i ostaviti da odstoji 30 min povremeno prevrtati
4.
Kalup oko 23 cm obložiti papirom za pečenje, sipati smjesu, malo poravnati, posuti preostalim suhomesnatim i naribati malo sira
5.
Peći na 180 C 30 minuta
3.
Izmiješati hljeb, suhomesnate i rendani sir, prebaciti u veću kesu za zamrzivač, preliti umućenim jajima i mlijekom i ostaviti da odstoji 30 min povremeno prevrtati
4.
Kalup oko 23 cm obložiti papirom za pečenje, sipati smjesu, malo poravnati, posuti preostalim suhomesnatim i naribati malo sira
5.
Peći na 180 C 30 minuta
Nema komentara:
Objavi komentar