srijeda, 21. rujna 2016.

Grčke palačinke bez mleka i jaja... prste da poližeš



Grci su jeli zdravo, a priprema jela im je bila jednostavna. Isprobajte čuveni recept za antičke palačinke Itria, koje su bile popularna užina u to vreme.


SASTOJCI:
100 g mekog brašna

8 kašičica meda

1 kašicica susama

1 kašičica maslinovog ulja

200 ml vode

PRIPREMA:
Brašno sipajte u jednu posudu, postepeno ulivajte vodu i varjačom mešajte da se ne stvore grudvice. Dodajte, takođe postepeno, polovinu meda (4 kašičice).


Kada zagrejete teflonski tiganj, ubacite semenke susama i pržite ih dok ne dobiju lepu žutu boju. Prebacite ih u posudicu. Isti tiganj zagrejte uljem, ulijte jednu četvrtinu smese tako da se oblikuje u okruglu palačinku.

Pecite palačinku i s druge strane dok ne požuti. Ponavljajte posutpak dok ne potrošite svu smesu (ukupno 4 palačinke). Pečene palačinke premažite preostalim medom, pospite susamom i poslužite.





Izvor: Vesti online

Nema komentara:

Objavi komentar