srijeda, 21. rujna 2016.

Torta nad tortama



Torta je toliko kremasta da se kore jedva osjecaju, ispadne dosta velika, ali se brzo i pojede jer je ljepša od bilo koje čokolade.



Sastojci
Za kore:
3 x 5 belanca
3 x 10 kašika šećera u prahu
3 x 5 kašika mlevenih oraha
3 x 2 kašika brašna

Za krem:
1 litar mleka
15 žumanaca
10 kašika šećera
9 kašika brašna
250 gr šećera u prahu
250 gr margarina/maslaca
150 gr mlevenih oraha
malo mleka da se popare orasi
200 gr čokolade
3 kesice šlag krema od vanile
200 ml mleka ili kisele vode za šlag krem

Priprema
Napraviti 3 korice od po 5 belanaca, 10 kašika šećera u prahu, 5 kašika oraha i 2 kašike brašna. Brašno i orahe pomešati i lagano varjacom umešati u umućene belance. Peći na 180 stepeni oko 25 minuta svaku koru. Kad su pečene pokriti ih krpom dok spremate krem.

Krem: 7 žumanaca pomešati sa 10 kašika šećera i 9 kašika brašna i skuvati krem u 1l mleka. Umutiti 8 žumanaca sa 250g prah šećera. Posebno umutiti 250g margarina, pa izmešati sa umućenim žumancima i sve izjednačiti sa ohlađeniim kremom.

1/3 fila izdvojiti i dodati 150g oraha poparenih mlekom (potrebno je malo mleka da bude kašasto). U preostale 2/3 fila dodati 200g otopljene čokolade na skroz slaboj vatri. Umutiti 3 šlag krema od vanile sa mlekom ili kiselom vodom i filovati: kora, šlag, crni fil, kora, šlag, beli fil, kora, šlag, crni fil. Staviti slag po ivicama. Ja stavljam crni fil jer ga ima najviše.

Posluživanje
Torta je toliko kremasta da se kore jedva osećaju, ispadne dosta velika, ali se brzo i pojede jer je lepsa od bilo koje cokolade.

Izvor: coolinarka

Nema komentara:

Objavi komentar