ponedjeljak, 5. rujna 2016.

Kinder pingvin u obliku rolata!!!



Sastojci



biskvit
6 jaja
8 žlica šećera
6 žlica tople vode
4 žlice brašna
1 prašak za pecivo
2 žlice kakaa

fil
250 ml vrhnja za šlag
5 dag šećera u prahu
1 kom sirko ili dukatela (70 g )
glazura
100 g čokolade
1 dcl vrnja za kuhanje<
br />
Priprema

1.
Bjelanjke istući u čvrsti snijeg.

  2.
žumanjke,šećer umutiti pjenasto, te dodati vodu, kakao, i na kraju brašno pomiješano sa praškom.
3.
lagano žlicom dodavati bjelanjak i sjediniti ga u jednoličnu masu.
4.
sve izliti u pleh na koji ste prethodno stavili papir za pečenje.


5.
peći 10-ak min. na 200°C
6.
, gotov biskvit zaviti u vlažnu krpu i kad se ohladi premazati kremom(sve samo izmiksamo),zarolati.sve preliti čokoladnom glazurom i uživati
7.
03.03.2016, proširila horizonte ? dodala sam malo malina u kremu , a glazuru napravila sa uljem od grožđa dakle 100 g čokolade 3 žlice ulja od grožđa, fala inki i inochi ( to sam kod njih vidila)

Nema komentara:

Objavi komentar