nedjelja, 4. rujna 2016.
SASTOJCI
FIL
• 200 gr šećera
• 1,5 l mlijeka
• 375 gr margarina
• 2 pudinga od vanilije
• 5 žlica gustina
• 200 gr čokolade za kuhanje
• 200 gr mljevenih oraha
• 2 vanilin šećera.
OSTALO
• 3 kg banana
• 1 kg petit keksa
• 500 ml šlaga
• malo mlijeka za umakanje keksa.
TRI FINE KREME
1. Prvo pripremite fil da se može hladiti.
2. Puding, šećer i gustin pomješajte pjenjačom sa malo mlijeka, a ostatak mlijeka stavite kuhati.
3. Ulijte pripremljene sastojke u uzavrelo mlijeko i nastavite miješati dok smjesa ne postane gusta.
4. Ostavite da se ohladi.
5. U hladno pomiješajte izrađeni margarin.
6. Smjesu podijelite na tri jednaka dijela.
7. U prvi dio umiješajte orahe.
8. U drugi dio umiješajte istopljenu i rashlađenu čokoladu.
9. U treći dio umiješajte vanilin šećer.
SLAGANJE TORTE OD 5 KILA
1. Keks poslažite po površini tacne.
2. Premažite fil sa orasima.
3. Narežite banane na kolutiće i poslažite po cijeloj površini (banane režite kada vam zatrebaju, jer bi inače mogle potamniti).
4. Keks umačite u toplo mlijeko i nastavite slagati.
5. Premažite fil sa čokoladom.
6. Ponovo narežite banane na kolutiće i poslažite po površini.
7. Keks umačite u toplo mlijeko i slažite.
8. Premažite fil sa vanilijom.
9. Banane narežite na kolutiće i poredajte.
10. Površinu i stranice premažite sa šlagom.
Izvor:http://www.kolaci.biz/
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar