utorak, 26. travnja 2016.

Pohovani sladoled









 

 

 

 

 

 

Sastojci:


- 1/2 kg sladoleda po izboru
- 2 jaja(belance)
- 100 gr mlevenih oraha ili lesnika
- 100 gr melevenog keksa
- ulje.

Uputstvo za pripremu:

Sladoled dobro zamrznuti.

Uzeti 2 staklene posude.U jednoj pomesati keks i orahe,a u drugu odvojiti zumance od belanca.Koristi se samo belance koje se dobro umuti viljuskom.

Izvaditi sladoled i kasikom vaditi kugle-malo ih rukom oblikovati medju dlanovima.Kuglu prvo umociti sa svih strana u dobro umuceno belance pa u keks i orahe.Kugle od sladoleda treba dobro uvaljati u tu smesu.Svaku kuglu staviti u providnu foliju tj celofan -onako obloziti je celu i vratiti u zamrzivac da se stegne.Drzati u zamrzivacu 2 sata.

Ponoviti postupak-kuglu uvaljati u belance i mesavinu mlevenog keksa i oraha.Opet vratiti u zamrzivac da se dobro zaledi-oko 1 sata.Sve zavisi kako vam zamrzivac ledi.

Pripremiti malu serpicu,ali duboku i naliti u nju ulje.Staviti da se zagreje.Kugle opet uvaljati u belance i mesavinu keksa i oraha te peci.Peku se dok ne porumene i obavezno se moraju izvaditi na papir ili salvetu da se ocedi ulje.

Najvaznije je da kugle dobro umocite u tu smesu i da se sve dobro zamrzne.Najbolje je da koristite kasiku za sladoled koja je prethodno malo pokvasena.Umesto oraha mozete koristiti kokos.
Posluženje:
Poslužiti možete sa omiljenim voćem (jagode,banane...) ili čokoladnim sirupom.
 
Savjet:
Kucnoj radinosti je pozeljno da se valja 3 puta da tecnost iz sladoleda ne bi dosla sa uljem.Da ne bi prskalo ulje...


Izvor:Super recepti

Nema komentara:

Objavi komentar