ponedjeljak, 25. travnja 2016.

Cannelloni od tikvica


Fine punjene tikvice ,canelloni bez tjestenine

 

 Sastojci za 4 osobe :

 5 velikih tikvica
 200g dimljene šunke
 Preljev:
  1 žličica maslaca + 1 žlica maslinovog ulja
 300ml mlijeka /manje više po potrebi da dobijete kremasti preljev
 50g parmezana
 1 puna žlica brašna
 sol,papar.


Ostalo: 

1žlica maslinovog ulja za protvan
 2žlice žlice mrvica/manje više po potrebi
 1 češanj češnjaka
 1žlica nasjeckanog peršina
 50g nasjeckane šunke
 1žlica ribanog parmezana
 sol,papar
150g naribanog sira

Priprema: 

1. 

Operite tikvice ,otkinite vrhove ,narezit na jednako duge komade.Stavite u ključavu slanu vodu na 5-7 min samo da malo omekšaju, nesmiju se prekuhati.Izvadite sredinu iz tikvica ,sačuvate je u zdjeli dok ne sve ne dovršite.


Preljev/bešamel:
Otopite maslac dodajte maslinovo ulje i brasno ,mijesajte par minuta da se sve malo preprzi ,podlijte mlijeko ,dodajte sol,papar/ja koristim bijeli/dparmezan pa promijesajte ,kuhajte sve dok se ne zgusne i ne postane kremasto .odlozite do koristenja.

Ocijedite višak vode iz sjemenki koje ste izvadili iz tikvica ,možete lagano i pritisnuti vilicom da se sve iscijedi ,ocijedite vodu .U ostatak dodate češnjak /sitno nasjeckan/ zajedno sa peršinom.mrvicama/kolicinu dodajte postepeno da dobijete guscu smjesu/ ,nasjeckanom šunkom i parmezanom,posolite i popaprite po ukusu.Stavite nadjev u kesicu za zamrzavanje/otkinete vrh da možete lakše nadjenuti tikvice/nadjenite svaku tikvicu.. Zamotate svaki komad tikvice u fetu  dimljene šunke ,posložite ih u lagano nauljeni protvan za pečenje.Ostatak nadjeva slobodno stavite okolo tikvica. Prelijete sve pripremljenim preljevom pa prospite naribanim sirom.Poklopite alu-folijom.

 2.

Zagrijete pećnicu na 180C ,pecite tikvice poklopljene 10 -15min.,maknite foliju pa nastavite peći još 10min,da se sve lijepo zapeče i dobije zlatnu boju.

3.
Servirajte uz salatu.

Izvor recepta:Coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar