- 5-6 kom veće mrkve
- 3-4 kom crvenog luka
- 4-5 kom svježe paprike (rogulja ili ajvaruša)
- 5-6 kom svježe rajčice
- 500 gr šampinjona srednje veličine
- 1 kom češnjaka
- 2-3 žlice domaće masti
- 1kg mladog krompira
- 1 kg svinjskog vrata
- 1 kg svinjskih kotleta
- 500 gr pilećeg bijelog mesa
- 3 para domaćih polusuhih kobasica
- začini Vegeta, papar, lovor, vino - po ukusu
-
ljutika ili ljuta feferona (tko voli ljuto).
Priprema
1.meso začiniti Vegetom i paprom, te sitno nasjeckanim češnjakom, te utapkati malo ulja i vina na šnicle i ostaviti u tom pacu nekoliko sati
2.povrće oprati, oguliti i narezati, luk na ploške, mrkvu na kolutiće, papriku u rajčicu na šnite,šampinjone samo prepoloviti, a krompir prerezati na 4 dijela i kratko obariti - ne skuhati do kraja, nego do pola, pa procijediti
3.na dobro ugrijanu kotlovinu ubaciti mast, pa kad se ona otopi, polako dodavati komade mesa, dakle, prvo meso zapeći na masnoći dok ne porumeni, a onda meso poslagati okolo na gornji dio, a u masnoću ubacivati povrće i lovorov list
4.prvo se dinsta luk, dok ne postane staklast, po potrebi dodavati non stop po malo vode, onda se ubaci mrkva, pa nakom 5-6 min paprika, pa kad luk, mrkva i paprika omekšaju dodaju se rajčice - stalno miješati, a meso povremeno "utunkati" u saft i vratiti gore da se lagano peckari
5.pred kraj ubaciti gljive i napola kuhan krompir, te krčkati još nekoliko minuta - povrće se sada već skoro pa raspalo, i stvorilo predivan saft, koji podsjeća na sataraš, ali je puno, puno, puno ukusniji.
6.kad je i krompir gotov, meso još jednom "utunkati" i saft, pa vaditi u posudu za posluživanje, a saft sa povrćem poslužiti u posebnoj zdjeli
nama je kotlovina najfinija tijekom ljeta, kad ima domaćeg povrća koje ima predivan, pun okus...Posluživanje
Ja uz kotlovinu obično služim rižu, a od salate kupus salatu ili zelenu salatu kao što je putarica i sl.
Izvor:Coolinarika
srijeda, 27. travnja 2016.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar