Još jedan fini ručak, koji možete pripremiti za svoje goste ili nedeljni ručak sa vašom porodicom.
Sastojci
Za 4 osobe600 g telećih šnicli
300 g mlevenog telećeg mesa
12 šnita tanko narezane sušene slanine
2 kašike seckanog peršuna
50 g rendanog sira ( gouda, ementalera, mozzarella )
po ukusu začini; biber,vegeta,so
1 mala ljuta papričica, očišćena od semenki i sitno iseckana
2 struka sitno seckanog mladog luka
2 - 3 čena pasiranog belog luka
1 osrednja glavica sitno iseckanog crnog luka
200 ml crnog vina
100 ml vode
200 ml neutralne pavlake za kuvanje
po ukusu biber i so
sitno seckani peršun
ulje za prženje
Priprema
1.
Kupiti gotove šnicle ili zamoliti vašeg mesara da vam ih iseče.
Šnicle izlupati dobro,posoliti i pobiberiti.
2.Šnicle izlupati dobro,posoliti i pobiberiti.
Mleveno meso staviti u zdelu, dodati mu sitno seckanu papričicu, mladi luk, peršun, narendani sir i začine po vašem ukusu.Sve dobro sjediniti.
Na svaku šniclu staviti po jednu šnitu suve slanine, mleveno meso podeliti da imate dovoljno za svaku šniclu,oblikujte ga kao ćevap i staviti na početak svake šnicle preko šnite slanine.
3.
Zaviti ih kao što zavijete sarme.
Svaku rolnicu staviti na sredinu šnite suve slanine i prekriti rolnicu sa slaninom.
4.
Slaninu učvrstiti čačkalicom i na vrelom ulju ih vrlo kratko propržiti dok ne porumene sa svih strana.Izvaditi ih i ostaviti u posudu, koju ćete poklopiti.
5.
U šerpi ili tiganju, gde ste propržili šnicle, dodati sitno seckani crni luk i njega propržiti,dodati beli luk i pržiti dok beli luk ne počne da miriše,dodati crno vino i vodu, izgrebati sa varjačom,vratiti šnicle u tečnost i kuvati ih dok šnicle ne omekšaju.Dodati pavlaku za kuvanje i pustiti da se tečnost redukuje na pola.
6.
Poslužiti tople,posute sa seckanim peršunom, sa prilogom po vašem izboru, kod mene je bio karfiol kuvan na pari,preliven puterom i pečeni krompir.
Nema komentara:
Objavi komentar