srijeda, 27. travnja 2016.

BIJELI ČOKOLADNI SAN!






Da li vam se ikada desilo  kada citate neki recept ili probate neki kolac  da vas isti taj, na prvo citanje ili prvi zalogaj asocira na neku osobu!??? E upravo to se meni desilo ovih dana...





Sastojci

 

  • Podloga
  • 200 gr badema
  • 150 gr secera
  • 2 veca ili 3 manja jaja
  • narandza (sitno naribana kora)
  • 1 kasika kakaa
  • Krema (mousse)
  • 200 gr bijele cokolade
  • zumanjka
  • 4 dl slatkog vrhnja
  • Za ukrasiti tortu
  • 100 gr jagoda
  • 100 gr borovnica ili voce po zelji
  • 50-100 gr bijele cokolade ribane















Priprema

1.
1.
Za podlogu sameljite bademe ne jako sitno.
Pjenasto izmiksajte jaja i secer,dodajte samljevene bademe,kakao i ribanu koricu narandze.Spatulom sve lagano spojite .
2.

Uzmite modlu promjera 24cm,podmazite i stavite papir na dno!Ulijte smjesu,lagano poravnajte i stavite u prethodno zagrijanu pecnicu na 180'.
Pecite ca.25 min.,ovisno od vase pecnice.Provjerite stapicem,ako izlazi suh, biskvit je gotov!
3.
Za kremu otopite bijelu cokoladu na pari ili u mikrovalnoj.
U manju serpicu stavite zumanjke i 1dl slatkog vrhnja(od onih 4 dl odvojite 1 dl).Sjedinite i zakuhajte na laaaaganoj vatri uz stalno mjesanje dok vam se krema ne pocne zgusnjavati.Jako je bitno da se stalno mjesa.Sklonite sa vatre nek se malo hladne i u to dodajte istopljenu cokoladu.Sve dobro sjedinite i ostavite da se ohladi!
4.
Od preostala 3 dl slatkog vrhnja umutite slag u finu kremu.Umuceno slatko vrhnje sjedinite sa prohladjenom kremom od cokolade.Mjesajte laaaagano spatulom dok se sve ne izjednaci i ne dobijete finu pjenastu,srednje gustu kremu!
5.
Peceni ohladjeni biskvit postavite na tacnu za posluzivanje i stavite obruc od modle oko njega.Na biskvit istresite kremu i lagano je poravnajte.
Sve to ohladite dobro u frizideru da se mousse stisne . Pred posluzivanje pospite naribanu bijelu cokoladu po povrsini i poslazite voce u krug,u sredini ostavite da se vidi naribana cokolada!!!
6.
Napomena:Ako hocete da vam torta bude vislja koristite modlu promjera 22 cm.

Posluživanje
Ova se torta moze zamrznuti i posluziti kao sladoled torta.U tom slucaju cete zamrznutu tortu izvaditi iz zamrzivaca i staviti je u hladnjak nekih pola sata do sat prije posluzivanja da opusti,poslagati voce i sluziti je kao ledenu poslasticu.Kao stvoreno za nadolazece tople dane!Dobar vam tek!

Izvor:Coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar