četvrtak, 28. travnja 2016.

TORTA OD ORAHA SA BIJELOM ČOKOLADOM






SASTOJCI:
  • BISKVIT:
  • 6 jaja
  • 5 žlica šećera
  • 5 žlica brašna
  • 2 žlice mljevenih oraha
  • prstohvat cimeta
  • FIL:
  • 230 ml mlijeka
  • 30 gr gustina
  • 200 gr šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 100 gr bijele čokolade
  • 150 gr mljevenih oraha
  • 2 čepa ruma
  • 250 gr Zvijezda margarinn
  • DEKORACIJA:
  • mljeveni i krupni orasi
  • istopljeni karamel od šećera.

BISKVIT SA ORASIMA

1. Žumanjke pjenasto izradite sa šećerom.
2. Dodajte brašno, orahe i prstohvat cimeta, te zajedno izradite.
3. Čvrsto izrađeni snijeg od bjelanjaka dodajte u smjesu sa žumanjcima i lagano kuhačom sjedinite.
4. Na dno kalupa (moj je 24 cm) postavite masni papir, ovdje možete vidjeti da sam koristila obruč, mada je svejedno.
5. Ulijte pripremljenu smjesu i stavite peći na 180 stupnjeva 25 minuta.
6. Pečeni biskvit ostavite da se ohladi, zatim ga prerežite na dva jednaka dijela.

FIL OD ORAHA I BIJELE ČOKOLADE

1. Gustin, šećer, vanilin šećer pomiješajte sa malo mlijeka, a ostatak stavite kuhati.
2. U uzavrelo mlijeko umiješajte pripremljene sastojke i kuhajte dok ne postane gusto.
3. Sklonite sa vatre i dodajte iskidanu čokoladu, miješajte sve dok se ne istopi sva čokolada.
4. Dodajte mljevene orahe i rum, te sve zajedno izmješajte i ostavite da se ohladi.
5. U hladno izrežite na trakice Zvijezda margarin sobne temperature, zatim sve sjedinite.

TORTA OD ORAHA SLAGANJE

1. Biskvit
2. Trećina fila
3. Biskvit
4. Ostatak fila premažite po cijeloj torti
5. Za dekoraciju po površini posipajte mljevene orahe, po rubovima složite krupne orahe. Istopite šećer i na dršci kuhače koju držite u zraku, žlicom polijevajte istopljeni šećer pomjerajući pokrete preko kuhače, tako ćete dobiti ovaj dio od šećera što vidite na slici.




Izvor:Nataša kolači




torta-sa-dekoracijom



Nema komentara:

Objavi komentar