utorak, 26. travnja 2016.

Punjena jagnjetina iz vaše pećnice


Svi mi volimo jagnjetinu,i uvijek nam se čini kako neko drugi to bolje spremi i mislimo kako je teško spremiti, uvjerite se da nije tako.



Sastojci

4 osobe

700g - 900g janjetina (komad od noge)
50g maslac
par komada marelice iz kompota ili svjeze
1-2 zlicice cesnjak u prahu 
 sol,biber .

 Nadjev s marelicama
350g mljeveno meso - janjetina
4 marelice iz kompota -sitno nasjeckano
2 zlice marmelada od narance, ako nemozete naci onda moze i marelica
2-3 zlice krušne mrvice
1 luk
4-5 zlica sok od svjeze narance
1/2 zlicice kumin
2 zlice peršuna
2 zlicice ružmarin
  sol,biber.

Priprema


  1. Za ovo pecenje koristila sam meso buta bez kostiju. Ako nemozete naci vec gotovo odrezano, zamolite mesara da pripremi meso i izvadi kost.
  2. U vecu zdjelu dodati sve sastojke za nadjev i dobro promijesati. Ostaviti da stoji u hladnjaku preko noci.
  3. Slijedeci dan meso dobro popapriti i posoliti sa obadve strane i premazati s maslacem.
    Unutrasnju stranu posuti sa cesnjakom u prahu, zatim dodati nadjev i premazati preko mesa u tankom sloju.
    Zamotati, nije bitno ako je meso predebelo i nemozete zarolati kao pravu roladu, glavno je da nadjev bude zamotan.
  4. Okrenuti meso tako da sjedi na rubovima.
    Izrezati 5-6 komada konopa dugackih oko 50cm i zavezati meso.
    Ispod svakog konopa dodati cijelu ili pola marelice zajedno sa malo ruzmarina.
     Staviti u tavu za pecenje. Po izboru dodati narezan krompir, mrkvu ili drugo korijenasto povrce. Poprskati sa maslinovim uljem, dodati par komadica maslaca i prekriti sa folijom.Ostavite da malo odstoji oko pola sata pa fino narezite na deblje snite. Ponudite uz peceni krumpir i ostalo povrce, odlicno uz Gravy umak.


    Izvor recepta:Coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar