Sastojci:
- ZA ĆUFTE:
- 500 g mlevene piletine (možete je samleti u blenderu na puls)
- 1 umućeno jaje
- 1 sitna glavica crnog luka, rendana
- 1 mladi crni luk, sitno seckan
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica aleve paprike
- oko pola šolje prezli
- 125 g rendanog parmezana
- so i biber.
Priprema
Ćufte: sve sastojke za ćufte, osim ulja, pomešajte u činiji. Nemojte smesu mešati previše, inače će ćufte biti žilave. Navlaženim rukama oblikujte manje ćuftice. Potom ih na srednjoj vatri na zagrejanom ulju ispržite sa obe strane – moraćete da ih pržite iz više puta, da ne biste pretrpavali tiganj. Kada su ćuftice gotove, izvadite ih na tanjir i sklonite sa strane.
Sos: u istom tiganju i na istoj masnoći (po potrebi dodajte još malo ulja) ispržite luk da postane staklast. Pospite ga brašnom, izmšajte i pržite još par minuta. Zatim dodajte supu i mešajte žicom da nestanu grumuljice brašna. Dodajte pavlaku za kuvanje, pa smanjite vatru na veoma tihu i umešajte parmezan i dosta sveže mlevenog bibera. Umešajte krem sir, vratite ćufte u tiganj sa sosom i kuvajte oko 10 minuta ili dok se ćufte ne podgreju a sos ne bude gustine koja vama odgovara.
Sos: u istom tiganju i na istoj masnoći (po potrebi dodajte još malo ulja) ispržite luk da postane staklast. Pospite ga brašnom, izmšajte i pržite još par minuta. Zatim dodajte supu i mešajte žicom da nestanu grumuljice brašna. Dodajte pavlaku za kuvanje, pa smanjite vatru na veoma tihu i umešajte parmezan i dosta sveže mlevenog bibera. Umešajte krem sir, vratite ćufte u tiganj sa sosom i kuvajte oko 10 minuta ili dok se ćufte ne podgreju a sos ne bude gustine koja vama odgovara.
Izvor:Hrana za dušu
Nema komentara:
Objavi komentar