Potreban materijal:
6 šnicli belog pilećeg mesa – oko 600g
6 šnita tanko sečenog dimljenog kačkavalja – oko 200g
12 šnita tanko sečene šunke – oko 250g
2 srednje glavice mladog crnog luka
400g mariniranih šampinjona
2 kašike brašna
2 kašike mešavine začina
so i mleveni biber po potrebi
4-5 čenova belog luka
200g kisele pavlake
malo peršuna.
6 šnita tanko sečenog dimljenog kačkavalja – oko 200g
12 šnita tanko sečene šunke – oko 250g
2 srednje glavice mladog crnog luka
400g mariniranih šampinjona
2 kašike brašna
2 kašike mešavine začina
so i mleveni biber po potrebi
4-5 čenova belog luka
200g kisele pavlake
malo peršuna.
Priprema:
Čekićem za meso blago izlupati šnicle i svaku začiniti mešavinom začina. Preko staviti po režanj kačkavalja, a preko toga, dva kolutova šunke. Smotati u rolnice, pričvrstiti čačkalicama kak ose ne bi otvarale i propržiti, sa vrlo malo ulja, sva svih strana dok lepo ne porumene. Ispržene rolnice skloniti sa strane i ostaviti da se ohlade, pa ih iseći na režnjeve. Otprilike, svaki iseći na tri dela. Posebno propržiti sitno seckani crni luk dok ne postane staklast, dodati zatim na listiće isečene šampinjone i pržiti dok ne ispari višak tečnosti. Dodati zatim brašno i naliti sa dve šolje vode, pa uz stalno mešanje, kuvati dok se ne zgusne. Dodati začine po ukusu, sitno seckani beli luk i kiselu pavlaku. Izmešati lepo da se sve sjedini, pa masu izručiti u posudu u kojoj ćete jelo staviti da se zapeče. Rernu zagrejati na 220C. Preko sosa poređati isečene kolutove rolovanog mesa i posuti preko seckani peršun. Zapeći u zagrejanoj rerni nekih 15 minuta.
Napomena: šampinjone, obzirom da su marinirani relativno skupi u Srbiji, možete i sami pripremiti tako što ćete ih prokuvati u blago posoljenoj vodi sa dodatkom alkoholnog sirćeta.
Izvor: Moje Grne
Nema komentara:
Objavi komentar