petak, 29. travnja 2016.

Punjeni patlidžani





Sastojci

  za 4 osobe:
  • veća patlidžana
  • crvena paprika
  • zelena paprika
  • 1 glavica luka
  • oko 150 g šampinjona
  • 1 čen češnjaka
  • 1 kašika Vegete
  • malo Crnog papra mljevenog Podravka
  • po ukusu soli
  • 150 ml Umaka od rajčica s bosiljkomPodravka
  • maslinovo ulje.

  • Priprema

  • 1.
  • Patlidžane prerezati, pa zarezati duž ivica (kako bi ga kasnije lakše izdubili). Kratko grilovati sa svih strana, pa izdubiti. Izdubljeni dio narezati na kockice. Zagrijati ulje, pa staviti luk, narezan na kockice. Dodati narezan patlidžan, kao i paprike. Kratko propržiti, pa dodati šampinjone narezane na kockice, kao i protisnut češnjak.
  • 2.
  • Začiniti, po ukusu (so, biber, vegeta), pa dodati i umak od paradajza. Krčkati 5-6minuta Izdubljene patlidžane redati u pleh, premazan maslinovim uljem. Malo posoliti, pa puniti pripremljenom smjesom.
  • Peći na 200 C nekih 10-tak minuta

  • Izvor:Coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar