Sastojci
- 1 glavica sitno sjeckanog luka
 
- 350 g tanko izrezanih sampinjona
 
- 5 kasika maslinovog ulja
 
- 3 cesnja sitno sjeckanog bijelog luka
 
- oko 750 g sunke izrezane na tanke snite
 
- 3 lovorova lista
 
- 1/4 male kasike svjeze mljevenog bibera
 
- 3 solje vruce vode
 
- 2 kasike skrobnog brasna
 
- 2 kasike kiselog vrhnja.
 
 
- Priprema
 
- 1.
 
- Isprziti luk do zlatno zute boje ,zatim dodati sampinjone i dinstati dok ne nestane vode od gljiva.
 
- Dodati bijeli luk ,na kratko proprziti .
 
- Zatim dodati sunku ,lovorov list ,biber,crvenu papriku i vodu.
 
- 2.
 
- Kada pocne da kuha kuhati na srednjoj temperaturi dvadesetak minuta
 
- Nakon 20 minuta pomijesati skrobno brasno sa malo vode ,dodati u serpu ,pomijesati i kuhati jos desetak minuta na laganoj vatri.
 
- 3.
 
- Na kraju dodati kiselo vrhnje ,pomijesati i skloniti sa vatre.
 
 
- Posluživanje
 
- Posluziti uz rizu ili pire krompir.
 
-  
 
- Ja nisam navela sol u sastojcima jer je sunka koju sam koristila bila dosta slana ,a vi mozete dodati soli po zelji.
 
 
 
- Izvor:Coolinarika
 
 
 
 
 
          
      
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nema komentara:
Objavi komentar