Sastojci
- 1 glavica sitno sjeckanog luka
- 350 g tanko izrezanih sampinjona
- 5 kasika maslinovog ulja
- 3 cesnja sitno sjeckanog bijelog luka
- oko 750 g sunke izrezane na tanke snite
- 3 lovorova lista
- 1/4 male kasike svjeze mljevenog bibera
- 3 solje vruce vode
- 2 kasike skrobnog brasna
- 2 kasike kiselog vrhnja.
- Priprema
- 1.
- Isprziti luk do zlatno zute boje ,zatim dodati sampinjone i dinstati dok ne nestane vode od gljiva.
- Dodati bijeli luk ,na kratko proprziti .
- Zatim dodati sunku ,lovorov list ,biber,crvenu papriku i vodu.
- 2.
- Kada pocne da kuha kuhati na srednjoj temperaturi dvadesetak minuta
- Nakon 20 minuta pomijesati skrobno brasno sa malo vode ,dodati u serpu ,pomijesati i kuhati jos desetak minuta na laganoj vatri.
- 3.
- Na kraju dodati kiselo vrhnje ,pomijesati i skloniti sa vatre.
- Posluživanje
- Posluziti uz rizu ili pire krompir.
-
- Ja nisam navela sol u sastojcima jer je sunka koju sam koristila bila dosta slana ,a vi mozete dodati soli po zelji.
- Izvor:Coolinarika
Nema komentara:
Objavi komentar