petak, 29. travnja 2016.

Čoko-Malina-Mousse-Cake






Sastojci

  • Biskvit
  • 90g brašna
  • 50g kakaa
  • pola žlicice soli
  • pola žličice praška za pecivo
  • 110g maslaca
  • 210g šećera
  • 2 jaja
  • 2 žličice vanilij ekstrakta
  • Čoko mousse
  • 250g tamne čokolade
  • 500ml slatkog vrhnja
  • prstohvat soli
  • 1 vrećica želatine u prahu
  • Malina mousse
  • 400 g malina
  • 250g bijele čokolade
  • 400ml slatkog vrhnja
  • prstohvat soli
  • 1 vrećica želatine u prahu
  • Vanila mousse
  • 250g bijele čokolade
  • 400ml slatkog vrhnja
  • prstohvat soli
  • 1 vrećica želatine u prahu
  • 2 žličice vanilij ekstrakta.

  • Priprema

    1. 1.
      Koristiti kalup 24 cm ili 26 cm.
      Biskvit - Izmiješati brašno, kakao, sol i prašak za pecivo. Prosijati.
      Rastopiti maslac te dodati šećer kratko na vatri miješajući. Skinuti s vatre i ohladiti. U to dodati miksajući jedno po jedno jaje i vanilij ekstrakt.
      Ručno umiješati suhe sastojke.
      Peći na 170 20-24 min. Ohladiti.
    2. 2.
      Čoko mousse - otopiti čokoladu sa dijelom slatkog vrhnja (200ml) i sa soli. Ohladiti. Pripremiti želatinu prema uputama na vrećici. Kad nabubri stavit je 15ak min na vatru da se otopi i dodati u čokoladu.
      Smisati ostatak vrhnja u šlag i ručno umiješati u čokoladu.
      Staviti mousse na biskvit i u hladnjak da se hladi. Ako se koristi kalup veličine 24cm onda je bolje staviti ukupno 400ml sl vrhnja jer s pola litre ispadne jako puno moussea.
    3. 3.
      Malina mousse - Iznječiti 300g malina.
      Otopiti bijelu čokoladu s 150ml slatkog vrhnja i sa soli. Dodati izgnječene maline. Želatinu napraviti isto kao i u čoko mousse sloju, dodati u smjesu. Stući slatko vrhnje(250ml) i ručno dodati smjesi.
      Na kraju umiješati ostatak malina ručno(100g).
      Staviti na čoko sloj i u hladnjak.
    4. 4.
      Vanila mousse - otopiti bijelu čokoladu s 150ml slatkog vrhnja i sa soli. Želatinu dodati na prethodno opisan način.Ostatak slatkog vrhnja smiksati u šlag i dodati smjesi. Staviti na malina mousse sloj. Ohladiti.

    5. 5.
      Tortu ukrasiti malinama i komadićima bijele i tamne čokolade.
    6. Izvor : Coolinarika



Nema komentara:

Objavi komentar