Sastojci
- Biskvit
 - 90g brašna
 - 50g kakaa
 - pola žlicice soli
 - pola žličice praška za pecivo
 - 110g maslaca
 - 210g šećera
 - 2 jaja
 - 2 žličice vanilij ekstrakta
 
- Čoko mousse
 - 250g tamne čokolade
 - 500ml slatkog vrhnja
 - prstohvat soli
 - 1 vrećica želatine u prahu
 
- Malina mousse
 - 400 g malina
 - 250g bijele čokolade
 - 400ml slatkog vrhnja
 - prstohvat soli
 - 1 vrećica želatine u prahu
 
- Vanila mousse
 - 250g bijele čokolade
 - 400ml slatkog vrhnja
 - prstohvat soli
 - 1 vrećica želatine u prahu
 - 2 žličice vanilij ekstrakta.
 Priprema
- 1.Koristiti kalup 24 cm ili 26 cm.Biskvit - Izmiješati brašno, kakao, sol i prašak za pecivo. Prosijati.Rastopiti maslac te dodati šećer kratko na vatri miješajući. Skinuti s vatre i ohladiti. U to dodati miksajući jedno po jedno jaje i vanilij ekstrakt.
Ručno umiješati suhe sastojke.Peći na 170 20-24 min. Ohladiti. - 2.Čoko mousse - otopiti čokoladu sa dijelom slatkog vrhnja (200ml) i sa soli. Ohladiti. Pripremiti želatinu prema uputama na vrećici. Kad nabubri stavit je 15ak min na vatru da se otopi i dodati u čokoladu.Smisati ostatak vrhnja u šlag i ručno umiješati u čokoladu.Staviti mousse na biskvit i u hladnjak da se hladi. Ako se koristi kalup veličine 24cm onda je bolje staviti ukupno 400ml sl vrhnja jer s pola litre ispadne jako puno moussea.
 - 3.Malina mousse - Iznječiti 300g malina.Otopiti bijelu čokoladu s 150ml slatkog vrhnja i sa soli. Dodati izgnječene maline. Želatinu napraviti isto kao i u čoko mousse sloju, dodati u smjesu. Stući slatko vrhnje(250ml) i ručno dodati smjesi.Na kraju umiješati ostatak malina ručno(100g).Staviti na čoko sloj i u hladnjak.
 - 4.Vanila mousse - otopiti bijelu čokoladu s 150ml slatkog vrhnja i sa soli. Želatinu dodati na prethodno opisan način.Ostatak slatkog vrhnja smiksati u šlag i dodati smjesi. Staviti na malina mousse sloj. Ohladiti.
 - 5.Tortu ukrasiti malinama i komadićima bijele i tamne čokolade.
 - Izvor : Coolinarika
 
- 1.
 
Nema komentara:
Objavi komentar