Sastojci
- Biskvit
- 90g brašna
- 50g kakaa
- pola žlicice soli
- pola žličice praška za pecivo
- 110g maslaca
- 210g šećera
- 2 jaja
- 2 žličice vanilij ekstrakta
- Čoko mousse
- 250g tamne čokolade
- 500ml slatkog vrhnja
- prstohvat soli
- 1 vrećica želatine u prahu
- Malina mousse
- 400 g malina
- 250g bijele čokolade
- 400ml slatkog vrhnja
- prstohvat soli
- 1 vrećica želatine u prahu
- Vanila mousse
- 250g bijele čokolade
- 400ml slatkog vrhnja
- prstohvat soli
- 1 vrećica želatine u prahu
- 2 žličice vanilij ekstrakta.
Priprema
- 1.Koristiti kalup 24 cm ili 26 cm.Biskvit - Izmiješati brašno, kakao, sol i prašak za pecivo. Prosijati.Rastopiti maslac te dodati šećer kratko na vatri miješajući. Skinuti s vatre i ohladiti. U to dodati miksajući jedno po jedno jaje i vanilij ekstrakt.
Ručno umiješati suhe sastojke.Peći na 170 20-24 min. Ohladiti. - 2.Čoko mousse - otopiti čokoladu sa dijelom slatkog vrhnja (200ml) i sa soli. Ohladiti. Pripremiti želatinu prema uputama na vrećici. Kad nabubri stavit je 15ak min na vatru da se otopi i dodati u čokoladu.Smisati ostatak vrhnja u šlag i ručno umiješati u čokoladu.Staviti mousse na biskvit i u hladnjak da se hladi. Ako se koristi kalup veličine 24cm onda je bolje staviti ukupno 400ml sl vrhnja jer s pola litre ispadne jako puno moussea.
- 3.Malina mousse - Iznječiti 300g malina.Otopiti bijelu čokoladu s 150ml slatkog vrhnja i sa soli. Dodati izgnječene maline. Želatinu napraviti isto kao i u čoko mousse sloju, dodati u smjesu. Stući slatko vrhnje(250ml) i ručno dodati smjesi.Na kraju umiješati ostatak malina ručno(100g).Staviti na čoko sloj i u hladnjak.
- 4.Vanila mousse - otopiti bijelu čokoladu s 150ml slatkog vrhnja i sa soli. Želatinu dodati na prethodno opisan način.Ostatak slatkog vrhnja smiksati u šlag i dodati smjesi. Staviti na malina mousse sloj. Ohladiti.
- 5.Tortu ukrasiti malinama i komadićima bijele i tamne čokolade.
- Izvor : Coolinarika
- 1.
Nema komentara:
Objavi komentar