Sastojci
PRVI DIO
5 bjelanjaka, 5 žlica šećera, 3 žlice brašna, 3 žlice mljevenih oraha, 1/2 pecilnog
DRUGI DIO
280 g mljevene plazme, 2 dl mlijeka ( sobne temp. ili hladno), 200 g otopljene čokolade, 150 g maslaca, 120 g štaub šećera
TREĆI DIO
PRVI DIO
5 bjelanjaka, 5 žlica šećera, 3 žlice brašna, 3 žlice mljevenih oraha, 1/2 pecilnog
DRUGI DIO
280 g mljevene plazme, 2 dl mlijeka ( sobne temp. ili hladno), 200 g otopljene čokolade, 150 g maslaca, 120 g štaub šećera
TREĆI DIO
200 g suhih smokvi, 100 g grožđica, sok i malo korice od jedne naranče
ČETVRTI DIO
5 žumanjaka, 4 pudinga od vanilije, 1l mlijeka, 1 maslac, 220 g štaub šećera.
ČETVRTI DIO
5 žumanjaka, 4 pudinga od vanilije, 1l mlijeka, 1 maslac, 220 g štaub šećera.
Priprema
1.
Od sastojaka za prvi dio ispeći biskvit u kalupu za torte promjera 26.
Peći na 180 stupnjeva dok ne porumeni.
Ohladiti
2.
Za drugi dio umutiti štaub-šećer i maslac, dodati otopljenu čokoladu ( mikrovalna), pa kekse i mlijeko te rasporediti po ohlađenom biskvitu.
1.
Od sastojaka za prvi dio ispeći biskvit u kalupu za torte promjera 26.
Peći na 180 stupnjeva dok ne porumeni.
Ohladiti
2.
Za drugi dio umutiti štaub-šećer i maslac, dodati otopljenu čokoladu ( mikrovalna), pa kekse i mlijeko te rasporediti po ohlađenom biskvitu.
Staviti u frižider dok radite treći korak.
3.
Za treći dio sameljite suhe smokve i grožđice, dodajte šećer, malo narančine korice i zamijesite s sokom jedne naranče.
Rasporediti po torti u izgradnji….
4.
U četvrtom koraku skuhati pudinge i žumanjke te ohladiti, u ohlađeno dodati izrađen maslac i šećer.
Kremu rasporediti na tortu, ukrasiti šlagom, a ako netko nevoli onda po želji slavljenika ( moja je iz tog razloga čokoladna)
3.
Za treći dio sameljite suhe smokve i grožđice, dodajte šećer, malo narančine korice i zamijesite s sokom jedne naranče.
Rasporediti po torti u izgradnji….
4.
U četvrtom koraku skuhati pudinge i žumanjke te ohladiti, u ohlađeno dodati izrađen maslac i šećer.
Kremu rasporediti na tortu, ukrasiti šlagom, a ako netko nevoli onda po želji slavljenika ( moja je iz tog razloga čokoladna)
izvor:http://www.moja-kuhinja.org/
Nema komentara:
Objavi komentar