subota, 30. travnja 2016.

TORTA S JAGODAMA! Lahka za napraviti a još je lakše pojesti





Sastojci


KORA

6 jaja
150g secera
vanilin secer
kora od limuna, sol
160g brasna
40g rastopljenog maslaca
maslac i brasno za kalup

FIL
750ml slatkog vrhnja
500g jagoda
1 vanilin secer
1 slagfix
marmelada od jagoda
80g badema u listićima.

Priprema
1.

Kora
Jaja mutiti nad parom od prilike na (50°C) i dodati sol, secer i vanilin secer. Mutiti u cvrstu pijenastu smjesu.
Skiniti sa pare i mutiti jos 5 minuta (20°C)

2.

 U smjesu dodati limun i brasno. Za kraj dodati rastopljen maslac. 


3.
Kalup za tortu premazati maslacem i posuti brasnom. Smjesu izliti u kalup i peci od prilike 45 - 50 min na 170°C.


4.

Fil
Bademe u tavi na srednjoj temperaturi proprziti.
4 Jagode ostaviti za dekoraciu a ostale izrezati na sitno .

5.

Slatko vrhnje mutiti 1-2 minute, dodati slagfix i mutiti jos 2 minutee

U izrezane jagode dodati vanilin secer, 1 kasiku marmelade i 1/3 slaga.


6.
Koru izrezati na tri jednaka dijela i premazat sa marmeladom i filom. Tortu oblikovat sa slagom.

Izvor:Coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar