srijeda, 25. siječnja 2017.
Kore:
4 jaja
4 kašike šećera
2 kašike ulja
4 kašika brašna
1 prašak za pecivo
50 ml mleka
Fil:
150 ml + 100 ml slatke pavlake
150 gr čokolade
Glazura:
100 gr čokolade
3 kašike ulja
Priprema:
Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni.
Ulupati belanca sa šećerom, da se šećer otopi.
Zatim dodati jedno po jedno žumance i u mlazu ulje, sve uz mućenje.
Na kraju umešati brašno i prašak za pecivo i sve lepo izmešati da nema grudvica varjačom, ne mikserom.
Istresti sve u manji obložen pleh ( moj je dimenzija 21 x 22 cm )
Staviti da se peče nekih 15 minuta, dok odgore ne počne da žuti. Nemojte ni da je prepečete.
Ostaviti da se ohladi.
Dok se kora peče zagrejati 150 ml slatke pavlake pa u vrelu dodati izlomljenu čokoladu, mešati da se otopi i sjedini , pa ostaviti da se ohladi.
Mlak fil, koji je redak staviti u frižider.
U frižideru će se jako stegnuti.
Stegnut fil izmiksirati, pa doliti onih 100 ml slatke pavlake ( neumućene ) i sve zajedno izmiksirati.
Ohladjen biskvit preseći vodoravno da se dobiju dve tanje korice pa donju isprskati sa mlekom.
Kada mleko upije naneti ceo fil i poklopiti drugom korom.
Otopiti na pari čokoladu pa pred kraj dodati ulje i sve sjediniti.
Preliti preko kolača, ravnomerno, brzo razvući pa tacnu prodrmati da čokolada ” legne” na kolač.
Ostaviti da se čokolada stegne pa poslužiti.
Izvor: makeupfitness.info
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar