četvrtak, 26. siječnja 2017.

PIZZA KUGLOF...ZABORAVITE KLASIČNU PIZZZU OVO JE MNOGO BOLJE I BRŽE



Sastojci
0,5 kg dizanog tijesta
20 dkg mozzarele
20 dkg šunke (ili vaše omiljene salame)
  15 dgk gljiva po izboru
2 dcl pasirane rajčice
začini po ukusu
20 dkg tvrdog sira

 
Priprema
1.
Umijesite dizano tijesto i ostavite ga da se digne.
2.
Za to vrijeme narežite sastojke za nadjev na sitne kockice, dodajte rajčicu, sol i začine i dobro izmješajte.
3.
Tijesto dobro premijesite i razvaljajte na kvadratiće podjednake veličine. Na svaki kvadratić stavite nadjev pa ih dobro zatvorite da vam nadjev ne bi iscurio. (Kao kad radite buhtle)
  4.
Uzmite kalup za kuglof i premažite ga masnoćom. Naribajte tvrdi sir po kalupu pa složite jedan red pizza buhtlica i svaku malo premažite masnoćom kako se ne bi previše slijepile.
5.
Na prvi red buhtlica ponovno naribajte sir pa složite novi red nafilanog tijesta.
Ponavljajte dok kalup ne napunite do 3/4 pa i po vrhu naribajte sir i ostavite na toplom da se diže oko 1/2 sata.
6.
Pečnicu zagrijte na 180° C pa kuglog pizzu stavite peči. Pecite oko 45 minuta (provjerite štapićem za ražnjiće da vam sredina ne bi ostala nepečena).
Posluživanje
Konzumirajte odmah dok je vrelo ali pazite da se ne opečete.
Ostavite da se prohladi pa nastavite sa konzumacijom.
Ako vam ostane za drugi dan iznenaditi ćete se kako je hladno jednako ukusno kao i toplo.

Nema komentara:

Objavi komentar