nedjelja, 29. siječnja 2017.
Sastojci
200 gr maslaca
400 gr digestiv keksa
Krema od sira
500 gr maskarpone sira
500 gr svježeg sira
400 ml slatkog vrhnja za šlag
140 gr šećera
4 vanil šećera s okusom limuna
3 žlice soka limuna
12 gr želatine
Žele od naranče:
500 ml soka naranče
6 gr želatine
Priprema
1.
Keks samljeti i pomiješati s otopljenim maslacem.Dobivenu masu utisnuti u modlu za torte pomjera 26 cm.
2.
Svježi sir umutiti sa šećerom.Dodati maskarpone sir , sok limuna i vanil šećer s okusom limuna.
12 gr želatine /2 vrečice/ pripremiti prema uputama proizvođača i dodati uz stalno miješanje siru.
Slatko vrhnje umutiti u gusti šlag i lagano primješati siru.
Dobivenu kremu izliti na podlogu od keksa i ostaviti da se malo stegne.
U sok od naranče dodati želatinu /6 gr/ i preliti preko sira.
Ostaviti u frižideru da se sve stegne.
Izvor: coolinarika.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar