srijeda, 25. siječnja 2017.

ODLIČNA LAZAREVA TORTA !!



Sastojci
1L mleka
3 kesice zelatina za kolace, /1 kesica 10gr/
15 kasika Šećera ( kristal)
450g crem slaga-mleko po upustvu sa kesice
250g cokoladnih napolitanki
200g crne cokolade,moze za kuvanje a moze i mlecna
10 komada krem bananica
1 pakovanje petit beurre keksa ili neki drugi
2dl mleka
4 kesice slaga( za ukrasavanje)
ili Slatku pavlaku


 

Priprema
1.
Od mleka odvojite soljicu i u njoj razmutite zelatin.Preostalo mleko kuvajte sa secerom oko pet minuta otkad provri,pa umesajte razmuceni zelatin i mesajte dok se ne zgusti.Ostavite da se sasvim ohladi,dodajte slag koji ste umutili sa mlekom prema upustvu sa kese da bude cvrst slag i dobro umutite.Podelite na tri dela.Cvrst krem podeliti u 3 cinije.
2.
U prvu dodati izrendane napolitanke,u drugu otopljenu crnu cokoladu i iseckane krem bananice,a u trecoj posudi ostaje samo krem.Lagano promesati svaki fil.U okrugli kalup velicine 28cm obloziti ga aluminijskom folijom sipati krem sa cokoladom,preko naneti obican krem i na kraju krem sa napolitankama.Odozgo poredjati keks prethodno umocen u toplo mleko.
3.
Tortu ostaviti u zamrzivacu 6 sati.Dobro ohladjenu tortu prevrnuti na tacnu i premazati je slagom.
4.
Znaci kad se torta okrene ide keks petit beure krem slag sa napolitankama,obican krem i krem sa cokoladom i iseckanim bananicama.Odgore premazati je celu slagom ili slatkom pavlakom i ukrasiti po zelji.

Nema komentara:

Objavi komentar