srijeda, 25. siječnja 2017.
Sastojci: 6 većih krumpira, maslinovo ulje, kim, sol, 150 g svježeg sira, 2 dl kiselog vrhnja, vlasac, papar, 2 češnja češnjaka, luk, žlica maslaca, manja tikvica, 3 mini rajčicePriprema: Krumpir operite, očistite ljusku kuhinjskom četkom i zarežite ga u križ. Premažite krumpir maslinovim uljem, pospite kimom i začinskom solju. Omotajte svaki krumpir u aluminijsku foliju i posložite na lim. Zagrijte pećnicu na 220°C i pecite krumpir oko 35 minuta, dok unutrašnjost krumpira ne bude mekana kad ga ubodete vilicom.
Za to vrijeme pripremite nadjev. Ogulite i nasjeckajte tikvicu. Ocijedite i prepržite na otopljenome maslacu pet minuta pa dodajte protisnuti češnjak. Pirjajte kratko dok sva tekućina ne ispari. Maknnite s vatre i ostavite da se malo ohladi. Umiješajte svježi sir i vrhnje. Začinite solju, paprom i vlascem. Izmiješajte i nadjev umetnite u sredinu pečenoga krumpira. Dodajte u svaki plošku rajčice.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar