srijeda, 25. siječnja 2017.
SASTOJCI
Biskvit
– 5 jaja
– 5 žlice šećera
– 5 žlice oštrog brašna
– 1 žlica škrobnog brašna
– 4 žlice kakaa
– pola praška za pecivo
– 1,5 dcl ulja
– par kapi arome vanilije
Krema
– 0,5 l vrhnja za šlag
– 2 učvršćivača za šlag
– 1 vanilin šećer
– 5 žlica meda
POSTUPAK
Biskvit
Pećnicu staviti grijati na 180 stupnjeva.
Na lim za pečenje (unutarnje mjere 40×30 cm, niski) staviti papir za pečenje.
Razdvojiti bjelanjke i žumanjke pa u žumanjke dodati šećer.
Od bjelanjaka mixerom napraviti čvrsti snijeg.
Žumanjke i šećer mixerom pjenasto izmiješati.
Dodati brašno, škrobno brašno, kakao, prašak za pecivo, ulje i aromu vanilije. Miješati mixerom da se dobije jednolična smjesa.
Dobivenu smjesu dodati u snijeg od bjelanjaka i ručno izmiješati.
Smjesu uliti u posudu za pečenje i ravnomjerno ju rasporediti.
U prethodno zagrijanu pećnicu staviti peći na 180 stupnjeva 10-15 minuta.
Pečeni biskvit izvaditi iz pećnice i ostaviti da se potpuno ohladi.
Krema
Vrhnje za šlag malo izmiješati mixerom pa dodati učvršćivače za šlag i miješati dok šlag počne čvrsnuti, dakle, ne do kraja.
Dodati vanilin šećer i med i do kraja izmiješati.
Ohlađeni biskvit prerezati na dva jednaka dijela.
Na jedan dio nanijeti kremu i ravnomjerno ju rasporediti.
Na kremu staviti drugi dio biskvita i lagano utisnuti.
Staviti u hladnjak na barem 2 sata.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar