![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgmZUOYxyuoTPEZWXVepGQkeHDILXUo1PjyqG8WXICBogzJffvQ671NJyjO4B_xiBKv9QX6av3YV5TweiT8H6kAyQWmWFs_Z568U-mODXINdHlgf3cgTjWayqvqtxN18APLX24TVZjy4udj/s400/zapeceni-sir-69afbaf169204140c201ad8602f22956_view_l.jpg)
Sastojci
600 gr. feta sir
200 gr topivog sira (ja sam koristila Edamer)
200 gr. pečenica (može i pršuta, svinjski vrat, šunka, kulen)
200 gr. šampinjone
kečap
origano
Bešamel:
60 gr. margarin
3 kašike brašna
1/2 l. mlijeka
Priprema
1.
Pripremite bešamel: rastopite margarin,dodajte brašno, pa promiješajtei propžite brašno. Dodajte hladno mlijeko i miješajte dok se sos ne zgusne.
2.
Feta sir narežite na ploške. Polovinu od sira poredajte u keramičku posudu.
Prelijte sa polovinu od bešamela.
3.
Nad bešamela stavite šampinjone, pečenica, kečap,origano i listićem edamera.
4.
Poredite preostali feta sir, prelijte ga sa ostatkom bešamela i poklopite sa listićem edamer.
5.
Stavite u hladnu pećnicu i onda uključite na 250°C.
Pecite 30 minuta ili dok edamer ne dobije rumenu boju.
6.
Poslužite odma.
Nema komentara:
Objavi komentar