srijeda, 25. siječnja 2017.

POSNA PUNJENA PAPRIKA



Paprike zapečene u rerni, mogu da se prave i leti i zimi, za svako godišnje doba i bilo koji post. Paprika može biti i sveža i smrznuta, kombinacije su razne. Ovde smo napisali jednu kombinaciju a vi možete sve po svom ukusu da napravite.


 

Sastojci:

1 kg babure paprike
300 gr šampinjona
100 gr sojinih ljuspica
100 gr pirinača
1  crni luk
2 dl ulja
2 kašike brašna
so i biber
Priprema:

Paprike operite,pa im izvadite semenke.

Na zagrejanom ulju propržite sitno seckani crni luk.

U jednu šerpu stavite pirinač da se obari. Ne treba da bude skroz kuvan nego kad provri neka vri 5 minuta pa isključite vatru i  poklopite.

U plastičnu posudu stavite sojine ljuspice pa nalijte mlake vode da ogrezne.

Ostavite da odstoji 10 minuta, pa procedite.

Luku dodajte procedjen obareni pirinač, procedjene sojine ljuspice i sjedinite.

Šampinjone iecite na listiće i sa malo ulja i vode prodinstajte pa ocedite višak vode i sjedinite sa pirinčem i sojom.

Začinite po ukusu, pa napunite paprike.

Paprike mogu biti i sveže i zamrznute.

Poslažite paprike u pouljen vatrostalni ili glineni sud, odgore možete poklopiti sa kolutovima paradajza, a ako nema i ne mora.

Nalijte vode i stavite da se peče u rerni poklopljeno na 200 stepeni sat vremena.

Posle sat vremena otklopite i ostavite bar još 30 minuta da višak vode ispari i paparike se zapeku.

Umesto vode može da se sipa paradajz sok i kad se otklopi može da se razmuti kašika brašna sa malo vode i zalije sok u kojem se kuvaju, da se dobije sos. Po želji.

Poslužiti tople.

Nema komentara:

Objavi komentar