srijeda, 25. siječnja 2017.
Sastojci:
50 gr sojinih ljuspica
1 crni luk
1 šargarepa
100 gr šampinjona
so i biber
50 ml ulja
mirođija
0, 5dl paradajz soka
1 kašika bibera
3 kašike pirinča
1 srednja glavica kiselog kupusa
Priprema:
Soju potopiti u ključalu vodu pa ostaviti da odstoji 15 minuta.
Povrće očistiti. Od kupusa odvojiti listove.
Luk sitno iseckati, iseckati šampinjone i šargarepu izrendati.
Luk staviti u tiganj pa g amalo prodinstati, dodati šargarepu pa kad oba omekane dodati šampinjone pa nastaviti dinstanje.
Kad su šampinjoni polu skuvani, skloniti sa vatre. Dodajte pirinač, biber i mirodjiju pa sve sjedinite.
Na kraju dodajte soju, promešajte i tom smesom punite listove i zavijajte kao običnu sarmu.
Slažite u posudu pa zalijte vodom i paradajzom i stavite da se kuva.
Na kraju zapržite sa malo paprike i brašna razmućenih u vodi i ostavite još 10 minuta da vri.
Ugasite i neka odstoji još malo pa posnu sarmu servirajte topl
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar