srijeda, 25. siječnja 2017.

POSNA SARMA



Sastojci:

50 gr sojinih ljuspica
1  crni luk
1 šargarepa
100 gr šampinjona
so i biber
50 ml ulja
mirođija
0, 5dl paradajz soka
1 kašika bibera
3 kašike pirinča
1 srednja glavica kiselog kupusa


 

Priprema:

Soju potopiti u ključalu vodu pa ostaviti da odstoji 15 minuta.

Povrće očistiti.  Od kupusa odvojiti listove.

Luk sitno iseckati, iseckati šampinjone i šargarepu izrendati.

Luk staviti u tiganj pa g amalo prodinstati, dodati šargarepu pa kad oba omekane dodati šampinjone pa nastaviti dinstanje.

Kad su šampinjoni polu skuvani, skloniti sa vatre. Dodajte pirinač, biber i mirodjiju pa sve sjedinite.

Na kraju dodajte soju, promešajte i tom smesom punite listove i zavijajte kao običnu sarmu.

Slažite u posudu pa zalijte vodom i paradajzom i stavite da se kuva.

Na kraju zapržite sa malo paprike i brašna razmućenih u vodi i ostavite još 10 minuta da vri.

Ugasite i neka odstoji još malo pa posnu sarmu servirajte topl

Nema komentara:

Objavi komentar