subota, 28. siječnja 2017.
Ferrero sam radila prije po receptu na coolinarki koji je netragom nestao, krenula sam u potragu za novim i našla recept na orginal blogu.. pišem ga za potrebe coolerice za moju princezu koja bez ovog Ferera ne može, da ne bi bilo nepotrebnih sapunica …
Sastojci
5 šalica (400gr) lješnjaka napolitanke keksa – drobljeni
300 g lješnjaci, ljušteno i sjeckani
400 g lješnjak namaz nutela
100 g mlječne čokolade
200g crne čokolade
Priprema
1.
U zdjeli smrvite lješnjak kekse
2.
Lješnjak stavite u zagrijanu pećnicu na 130” na 20 min, ostavite da se ohlade, zatim dobro protrljajte rukama da otpadnu ljuskice. Lješnjak potom sitno isjeckajte (ili sameljite) i dodajte smrvljenim napolitankama..
3.
na kraju dodajte namaz od lješnjaka (nutelu ) i s obje ruke dobro promiješajte sve sastojke
4.
poslije toga poližite ruke i onda ih dobro operite ..
5.
smjesu stavite u hladnjak 30 min. da se malo stisne
6.
kad se smjesa stisne rukama oblikujte loptice kuglice ..
7.
kuglice stavite na papir za pečenje i ponovno u hladanjak na 30 min
8.
na pari rastopite čokoladu jednu i drugu
9.
u istopljenu čokoladu uranjajte kuglice (moraju biti cijele obložene čokoladom) i stavite ih ponovno na papir za pečenje
10.
gotove kuglice stavite ponovno u hladnjak da se čokolada stisne..
Posluživanje
Legica Danijela je dala ideju da se kuglice prije uranjanja stave malo zamrznuti ( oko pola sata=), tako zamrznute uroniti u istopljenu čokoladu ..tako se čokolada brzo hvata i odmah hladi ..budemo probali… isprobano bolje je tako kad se kuglice dobro rashlade..
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar