petak, 15. srpnja 2016.

Cremoso torta s marelicama i jogurtom





Sastojci  4 osobe
Tijesto
100 g maslaca sobne temperature
85 g mljevenog šećera
180 g brašna
1 jaje
1 žličica kardamoma
pola žličice praška za pecivo
prstohvat soli
Nadjev
400 g marelica ( može i iz kompota)
300 g svježeg sira
200 g krem sira
180 g Dukat Brzo&Fino Cremoso kulinarskog krem jogurta
2 jaja
85 g mljevenog šećera
1 vanilin šećer
1 žličica arome vanilije
šaka badma narezanih na listiće



Priprema

1.
Prhko tijesto:
Izradite maslac sa šećerom dok ne postane kremast. Umiješajte jaje te na kraju suhe sastojke. Prekrijte dno i rub namašćenog i pobrašnjenog kalupa s obručem promjera 26 cm. Stavite u hladnjak na 30 minuta.


2.
Nadjev:
Izmiješajte sir i jogurt, dodajte jaja, šećer te vanilin šećer i aromu vanilije. Miješajte dok smjesa ne postaje kremasta. Žlicom rasporedite po tijestu te utisnite polovice marelica, okruglom stranom prema gore. Pospite listićima badema i pecite na 175 C oko sat vremena.

Izvor: Coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar