petak, 29. srpnja 2016.

PILEĆA PITA





Sastojci


600g brasna

1 mala kasicica soli

1 velika kasika ulja

mlaka voda da se zamjesi tjesto (ovisi kolicinski)

1 cijelo pile

4 glavice vece crnog luka

1 mala kasicica soli

1 mala kasicica crnog bibera

2 velike kasike ulja

I JOS :

100g putera

50ml ulja

(rastopiti u jednoj serpici ) za podmazivanje

150ml vrhnje za kuhanje


Priprema

1.
Zamjesiti tjesto , napraviti dvije jufke (loptice) i ostaviti da odmaraju dok se pripremi pile !

2.
Pile isjeci u komade i zaciniti  sa dvije kasike ulja ,biberom  sol i nasjeckani luk.
-mozete pile i da odkostite ,
-mozete da ga isjeckate na male komadice ,
( u orginalnom receptu idu cjeli komadi sa kostima)

3.
Pobrasniti sto i razvijati jufku .

4.
Razvuci jufku po cijelim stolom pa je rezati na lente .
( sjeci lente ... ovisno koliko ima komada) izbrojati ,
na svakoj lenti stavljati komad piletine i motati ,malo spakujte sa strana da ne ispada smjesa .
Tako uraditi i sa drugom jufkom .

5.
Redati u podmazanu tepsiju i peci u zagrejanoj rerni na 220° 
kad bude pecena izvaditi iz rerne i zaliti je vrhnjem za kuhanje ,vratiti jos par minuta u rerni .

6.
.

Posluživanje
Od dvije jufke ispadne 16 komada pite ....
mozete i pola doze sa jednom jufkom i pola pileta ...
sluziti uz casu jogurta , prijatno !

Izvor: Coolinarka

Nema komentara:

Objavi komentar